Location

Santa Clara

Square Footage

34,000

Design Start

May 2015

Completion Date

February 2018

Building Type

Warm Shell

Contractor

Technical Builders + McLarney Construction

Towers @ Great America

Towers @ Great America

THE CHALLENGE

As an established office property in booming Santa Clara, the common amenities area needed some upgrades and unique attractions to remain competitive in the Silicon Valley real estate market. The café and dining area were outdated and did not promote people gathering while the outdoor connection lacked a defined area for group activities. Additionally, the site circulation was disjointed, and the amenity adjacencies were poorly connected due to limited access points to the building. The limited budget and city agencies added to this design challenge.

THE SOLUTION

The overall design combines the needs of a multi-tenant property with the amenities that are expected within a single user campus. The property’s location adjacent to the Great America Amusement Park and the nearby Levi’s Stadium helped influence the unique design concept that takes cues from the hospitality and entertainment industries. The original dining/all-hands area was increased by 925 square feet. This new area is connected seamlessly to the outside by an integrated 40’ folding glass wall and an integral mesh steel canopy structure. A new tile floor is applied throughout, unifying the overall experience. The café and dining spaces were designed with the look and feel of a large casual restaurant. Keeping the general café infrastructure in place, the interiors were refreshed with a new palette. This included new graphics and signage for the café in addition to new finish materials, lighting fixtures and new technology elements such as the TV monitors and LED-lit wall panels. The outdoor amenities include a semi-private lounge area wrapped in a dynamic board-formed concrete curved wall that features a firepit experience. Around the corner from the lounge is the large media wall (17 x 28 feet) overlooking the expansive dining terrace. To complete the scene, landscape elements were thoughtfully placed to define and soften the space.

Photography by John Sutton