TOTVS Labs

TOTVSLobby_448x454

TOTVS Labs

THE CHALLENGE

To create a striking and attractive work place for the Brazilian-based software company’s first U.S. office. The office space required an open floor plan with an urban and contemporary feel that would foster collaboration. An additional dimension to the challenge was that the office space had to be built under a tight schedule and limited budget.

THE SOLUTION

By removing a majority of the private offices and opening up the break room to flow directly into the open office area, AP+I was able to provide an open, collaborative work space for TOTVS.  By replacing the existing conference room walls with frameless glass, we further opened up the space and increased the light. AP+I achieved the desired urban environment by introducing natural materials, such as wood and brick, set against a neutral backdrop. Additionally, AP+I not only specified finishes, materials and furniture that met TOTVS’ design requirements, but also selections that met the tight schedule and limited budget.

Photography by John Sutton

TOTVSHuddleWhiteboard_136x136

TOTVSOpenOffice_136x136

TOTVSMeetingRoom_136x136

Location

Mountain View

Square Footage

2,129

Design Start

August 2012

Completion Date

December 2012

Building Type

Warm Shell

Contractor

Gidel & Kocal Construction