Telefonica

Telefonica

THE CHALLENGE

Telefonica Digital, a global business division of Telefonica, opened a local Silicon Valley office to support their international partnerships and venture capital business operations. Their goal in Mountain View was to develop a hip, collaborative and vibrant interior to attract digital-savvy young professional talent.  An existing structural grade beam created a challenge in achieving their goal for an open environment. The project also had a very tight schedule.

THE SOLUTION

The interior of this recently constructed suite in a two-story office building was a blank slate. AP+I created “circles” for functional areas such as conference and break-out areas as well as included showers, kitchen, phone booths and a teleconference room to populate the suite for the integration of several recently acquired start-up companies that would share the space.

Form meets function through the development of unique design features used to create enclosed phone rooms, curved ceiling soffits, meeting rooms and origami-like clad support columns. 3D rendered models of various design concepts were developed to visualize these features which in turn helped Telefonica make decisions more quickly to stay on schedule. Randomly stacked window cutouts were a colorful branding alternative to traditional office door sidelights. Wall graphics populate the space to represent an international connection to other Telefonica offices.

Photography by John Sutton
Location

Mountain View

Square Footage

7,000

Design Start

March 2011

Completion Date

August 2012

Building Type

Warm Shell

Contractor

McLarney Construction