Sequoia Capital

Sequoia Capital – Silicon Valley Office

THE CHALLENGE

AP+I’s challenge was to design a space that addressed Sequoia Capital’s ever changing culture in an environment that nurtured collaboration and open communication. Sequoia Capital was interested in creating an environment that had a relaxed and welcoming feel, making everyone who visits their office feel welcome and at home.

THE SOLUTION

AP+I created an open collaborative lobby area that encourages entrepreneurs and partners at Sequoia to meet and discuss ideas in a relaxed environment. We also created an open work area with adjustable height work tables for the partners to work in a collaborative environment, moving away from the private office mode. An outdoor patio adjacent to the food service area was created for outdoor meetings and luncheons.

Photography by John Sutton

Location

Menlo Park

Square Footage

30,000

Design Start

June 2011

Completion Date

May 2012

Building Type

Warm Shell

Contractor

Hallmark Construction