NextEV

NextEv_Lobby 2_448x454

NextEV

THE CHALLENGE

The scope of the project was to provide a design that captured the company’s core values, created an environment for teamwork, supported multiple project endeavors and was a flexible space able to adapt to a fast, growing company. The building is a two story 85,000 sq. ft. office | R&D building in San Jose. The project had multiple phases of design and construction. NextEV wanted to occupy the building during construction to meet their fast paced schedule.

THE SOLUTION

An overall design for the building was developed incorporating the core value elements that reflected the vision of the company and its future product offerings. Open area work spaces were created by surrounding neighborhood elements, providing functional and flexible team environments. Amenity spaces for eating, dining, games, collaboration and team building were developed both inside and outside the building. A complete set of construction documents for the entire building scope was permitted, then construction was phased and occupied as it was completed. “On the fly” design changes occurred since the client was occupying the space. These changes were accomplished by a dedicated project team working through the challenges to deliver a quality project – complete and on time.

NextEv_Lobby_136x136NextEV_Cafe_136x136NextEV_Hallway_136x136  
Location

San Jose

Square Footage

85,000

Design Start

February 2016

Completion Date

October 2016

Building Type

Warm Shell

Contractor

TEAMWRKX Construction