Location

Mountain View

Square Footage

21,800

Design Start

March 2014

Completion Date

September 2014

Building Type

Warm Shell

Contractor

XL Construction

Confidential Client

Confidential Client

THE CHALLENGE

To renovate an existing building constructed in the early 1980’s. The building needed to house a learning Academy and its associated support functions.  The design needed to meet strict green building guidelines, new Title 24 energy criteria and provide comfortable, functional space for academics from global locations. The buildings infrastructure was antiquated and unable to support the high -tech user’s requirements.

THE SOLUTION

In keeping with the existing building atrium and skylights and inspiration from High Line Park in New York; we created and outdoor community feeling with distinct building facades, elevated seating, grass zones, plantings and large canteen dining area. Diverse common area spaces were designed to provide needed breaks between learning sessions. A variety of LED light fixtures throughout provide different light levels for interest, definition of space and conservation

Photography by John Sutton